Still Thinking Of Assignment Help & Grades ? Book Your Assignment At The Lowest Price Now & Secure Higher Grades! CALL US +91-9872003804

Order Now

Value Assignment Help

Free Sample For Erect and dismantle restricted height scaffolding CPCCCM2008

Value Assignment Help brings you a wide range of educational services under one roof, such as online tutoring, homework help, assignment help, project help, thesis writing, essay writing etc. We at VAH believe in offering our students contemporary and latest e-learning processes, ensuring a strong long-term association with them. Gone are the days when students had to cram everything to score good marks at coaching centres and carry heavy bags. Instead, we believe our students can learn better if we educate and encourage them with innovative technologies that appeal to them. A person should be sensitive to everything around him to have an edge over others; this is possible only with precise and expert guidance.

Review our free assignment sample for "Free Sample For Erect and dismantle restricted height scaffolding - CPCCCM2008" below – to check the quality before ordering your assignment.

Q1. Identifying environmental protection and legislative requirements 

Ans - Environmental protection and legislative requirements are necessary for the environment's safety. The organisation must ensure environmental protection by following regulations and legislation like the environmental protection act 1994 or the Environmental and biodiversity act 1999. 

You are also required to adhere to the legislative requirements of the workplace and the safety of the employees and the general public.

Q2. Utilizing a Job Safety Analysis (JSA) and Safe Work Method Statement (SWMS) 

Ans - These JSA and SWMS are utilized for high-risk work at working sites. These methods help in reducing the risk of hazards at the site. The hazards and safety management documents must be set and taken during hazard sites.

Q3. Calculating scaffolding and material requirements 

Ans - Assuming the wall length be 5.4 long and 3m high

Width of scaffolding- 1.2m and length of bay = 2.4

Length of scaffolding- length of the walls+ length of chipps=                               

5.4+0.9+0.9= 7.2m

Bays= length of scaffolds/ length of bay= 7.2/2.4= 3 bays

As per the material required, the height of the frame must be equal to 1.5m.

According to the Australian guidelines, construction must be under these guidelines only. Assuming wall length to be 5.4m and 3m long with a width of scaffolding 1.2, according to au guidelines only, and bay length to be 2.4m. By adding length of chips and walls, we get our total value for the bay, i.e., 7.2m.

Q4. Determining expected loading on the scaffolding 

Ans - The expected loading on the scaffolding is done by additional support and a loading system, which includes dead loading, live loading and environmental loading.

Q5. Identifying site access and egress routes 

Ans - Site accessing must be done, and proper techniques must be used so that on-time correction can be done at the site and safety can be maintained. And egress routes must be kept clear to avoid risk in such routes, and hazardous items must be appropriately stored to eliminate danger in egress routes.

Q6. Enumerate at least five (5) regulatory and legislative requirements about erecting and dismantling restricted-height scaffolding 

Ans - The 5 regulatory and legislative requirements for erecting and dismantling restricted height scaffoldings are:-

Duty of care- this was introduced so that harm can be reduced and safety can be maintained in the environment. F fines are set as penalties for violating these laws, which could start from $7500.

Environmental Protection and Biodiversity Conservation Act 1999- these must be followed and maintained at worksites to reduce environmental harm.

Water Act 2000- it is essential to maintain this regulation to keep nearby water clean, and chemicals that could poison the water resource should not be discharged. 

Right of neighbour- neighbours should not be harmed or disturbed while dismantling the restricted scaffoldings.

Right to protection- worker safety is mandatory per WHS policies; their safety must be the priority to eliminate injuries and risks. 

Q7. Enumerate at least five (5) relevant Australian Standards about erecting and dismantling scaffolding.

Ans - There are some relevant Australian standards for erecting and dismantling scaffoldings are

  • AS 1576.3:1995 scaffolding- prefabricated and tube-coupler-scaffolding
  • AS 1576.1:2010 scaffolding- general requirements
  • As 4576:1995- guidelines for scaffoldings
  • AS 1577- scaffolding decking components
  • AS 1319: 1994 – Rules for the safety signs

Q8. Describe the steps in selecting and checking plants, tools, and equipment for erecting and dismantling scaffolding before the erection process. 

Ans - There are some basic steps involved in selecting and checking plant, tools and equipment for requirements for erecting and dismantling scaffoldings which are:-

  • Availability for tools must be checked with time so that further issues at the workplace can be eliminated.
  • Effective use of tools- checking tools must be done to avoid injury at the workplace. And relevant uses of tools must be ensured.

The plants and tools must be checked based on safety, damages that can occur, or if any special tools are required to cure them or manage risk.

Q9. What are the protocols for handling any faults in the plants, tools, and equipment you may encounter? How do you go about reporting and rectifying these faults? 

Ans - Faults must be handled according to protocols. There are specific manuals that help in managing tools and equipment. This operational manual must be carried along whenever using any tools; this will help prevent workplace injuries. 

If any faults are there, the report must be ready and handwritten, containing all the required details and then submitted to the supervisor.

Q10. Check critical structural and safety areas for damage, corrosion, or wear. 

Ans - Inspection must be done to check critical structural and safety areas for damage, corrosion, or wear and issues can be taken out. Some of the primary ones are-

Day-to-day knocks- it is essential to prevent knocking to the scaffoldings if scaffoldings are near vehicle parking areas or ship docks. This can cause damage to the scaffoldings.

Avoid hard objects- hitting off hard objects near scaffolding must be prevented to maintain safety.

Prevent corrosion/ wear- prevention from rust or corrosion must be ensured. This can decrease the working life of scaffoldings. These are mainly found between the screws or other connections of scaffoldings.

Inspection of stability- over time, scaffolding may lose stability and cause damage at the working site. So connections must be checked daily to ensure workers' safety. 

Ground level- before establishing a level of ground and footing must be levelled to a plain so that safety can be managed while working.

Q11. Describe the process of cleaning, checking, maintaining and storing plant, tools and equipment for scaffolding

Ans - Cleaning must be ensured to protect scaffoldings from damage. Cleaning and maintenance of tools must be done daily or weekly. 

In the process of cleaning defects, damages are cured, and the safety of workers is maintained; effective cleaning reduces the chances of collapse, cost of maintenance is reduced with an increase in the life process of scaffoldings.

After cleaning and checking, the rectification of issues must be there. Issues like checking rust, loose screw jacks, bolts and nuts to avoid collapsing of scaffolding at work, defaults must be corrected, and lubrication must be done for smooth processing.

In the end, storing must be ensured. For example, the proper place must be set to store all the material, and default objects must not be stored together to avoid confusion or injury.

  1. 1
  2. 2
Comments

No Comments

Add A Comment

Latest Blogs from value Assignment help

Migration-A hunt for better life
Blog
02-Mar-24 · 5 min read
Explore the trend of migration from Southern Asia to developed nations and the underlying reasons, challenges, and conse...